Vrouwengeneeskunde

Published Jan 11, 21
6 min read

Acupunctuur InnestelingVerschillende omgevingsfactoren spelen hierin een rol. Veel genoemd worden spanning en stress en te weinig rust - zwanger. Daarnaast groeit de aandacht voor de relatie tussen voeding en endometriose - vruchtbaarheid. Vanuit de Chinese Geneeskunde speelt voeding van oudsher al een belangrijke rol bij het voorkomen en genezen van ziektes. Deze oude wijsheid wordt langzamerhand ook in de Westerse wereld actueel.

Ook beweging, een goede balans tussen inspanning en ontspanning en voldoende rust voorafgaand aan en tijdens de menstruatie zijn voor endometriosepatiënten van belang. acupunctuur bevalling opwekken. Afhankelijk van de mate van endometriose, de bijbehorende klachten en een eventuele kinderwens helpt de acupunctuurbehandeling bij: het verminderen van pijnklachten• het reguleren van de hormoonhuishouding en menstruatiecyclus• reductie van endometrioseweefsel• herstel na operatie• verminderen van bijwerkingen van hormonale medicatie zoals bijvoorbeeld Lucrin• verbeteren van de vruchtbaarheid• verminderen van spanning• verbeteren van het energieniveauOok de bijwerkingen van de hormonale medicatie bij endometriose kunnen met behulp van acupunctuur aanzienlijk verminderd worden De acupunctuurbehandeling richt zich dus niet alleen het bestrijden van symptomen zoals pijn, maar ook op de behandeling van de ziekte zelf.

Wanneer Bevalling

Ook het reguleren van de hormoonhuishouding en de menstruatie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Voor de behandeling van endometriose wordt naast acupunctuur, vaak ook gebruik gemaakt van Chinese kruiden (acupunctuur bij angst). Deze versterken het effect van de acupunctuur en vullen de behandeling aan. Het positieve effect daarvan wordt ook door veel onderzoeksresultaten bevestigd.

Behandeling met behulp van Chinese kruidengeneeskunde voldoet aan de behoefte van de patiënten met een kinderwens en endometriose. Het blijkt een passende vorm van klinische behandeling”. De behandeling van endometriose met acupunctuur en Chinese kruiden geeft vaak goede resultaten. Bij het ziektebeeld zelf én de bijbehorende klachten. Uiteraard blijf je wel gewoon onder behandeling en controle bij de gynaecoloog.

Bevalling Sterrenkijker

In veel andere landen, zoals bijvoorbeeld in Duitsland, werken gynaecologen en acupuncturisten steeds vaker samen bij de behandeling van endometriose. Door de positieve ervaringen van gynaecologen en patiënten bestaat er ook al jarenlang een samenwerking tussen de Traditionele Chinese Geneeskunde en de SEF (Stiftung Endometriose Forschung Duitsland).

Spanningsklachten komen voort uit stress. Dit kan leiden tot onrust, vergeetachtigheid, piekeren, concentratieverlies, slapeloosheid, opgejaagdheid, hartkloppingen, hyperventilatie, en oververmoeidheid. Er wordt veel van jou gevraagd: werk, gezin, relaties, mantelzorg, er goed uitzien, sporten, vriendinnen en weinig tijd om overal aan te kunnen voldoen. Kom je niet toe aan herstel, dan loop je het risico op uitputting of een burn-out.

Bevalling Opwekken 40 Weken

Acupunctuur BehandelingAcupunctuur Zwanger
ZwangerBaarmoeder Krampen

Menstruatie is geen vloek. Toch heeft het vrouwelijke lichaam meer aandacht rond de menstruatie nodig. Ongemakken zoals licht vermoeidheid, lichte spanning in de onderbuik en/of in de borsten treden vaak op. Ze zijn echter geen reden tot zorgen. Goed letten op je voeding en afwisseling tussen activiteiten en rust kunnen deze en alle andere eventuele ongemakken rond de menstruatie verlichten.

Buikpijn Tijdens MenstruatieCyste

Ook zijn de emotionele spanningen, slapeloosheid, depressiviteit, concentratie verlies, extreme prikkelbaarheid en hormonale hoofdpijn helemaal niet verplicht. Laat staan de gevoelige pijnlijke borsten, het hevige bloedverlies en vele andere menstruatie problemen. Alle deze klachten zijn alleen signalen dat er iets mis is in het vrouwelijke lichaam. Goed naar je lichaam luisteren en tijdig reageren op deze symptomen is van groot belang om ernstige problemen zoals o.

Chinese Geneeskunde

verminderde vruchtbaarheid of onvruchtbaarheid, baarmoeder tumoren, eierstokken tumoren en borstkanker te voorkomen. Veel menstruele problemen zijn effectief te behandelen met acupunctuur en Chinese kruiden. En deze opsomming is zeker niet limitatief: onregelmatige, hevige en langdurige of juist schaarse menstruatie, amenorroe (geen menstruatie), dysmenorroe (pijnlijke menstruatie), premenstrueel syndroom (PMS), endometriose, vleesbomen (myomen), cysten van de eierstokken (ovariumcysten), gevoelige of pijnlijke borsten (mastodynie), enz.

Acupunctuur is een effectieve methode om diverse allergieën te helpen verminderen. Dat geldt voor hooikoorts, maar ook voor andere veelvoorkomende allergieën zoals bijvoorbeeld voor stof en dierenharen. Ook allergieën of overgevoeligheden voor voedingsmiddelen kunnen door middel van acupunctuur behandeld worden. Een allergie is een reactie van het afweersysteem op een onschuldige stof.

Acupunctuur Zwangerschap Ervaring

Het gaat dus feitelijk om een verkeerd gerichte actie van het immuunsysteem. Met behulp van acupunctuur is het mogelijk de balans in het immuunsysteem te helpen herstellen. In de reguliere geneeskunde bestaat de behandeling van allergie uit het onderdrukken van de allergische reacties met medicijnen en eventueel het volgen van desensibilisatiekuren.

Dit is echter een vaak jarenlang durend proces en is toch niet altijd even effectief. Acupunctuur vormt daarom een goed alternatief en er is al vrij vlot uitzicht op verbetering (acupunctuur zwanger). Ook in gevallen waarin de behandeling onvoldoende aanslaat wordt dit al snel duidelijk en hoeft er niet eerst maanden of jaren behandeld te worden.

Acupunctuur Ivf

Allergieën komen in de moderne maatschappij steeds vaker voor. Daar spelen veel verschillende factoren een rol in. Een belangrijke factor is het “schoner” worden van onze leefomgeving. Wij komen, vooral in onze vroege jeugd, met een te klein scala aan bacteriën in aanraking. Daardoor stelt het immuunsysteem zich soms verkeerd in, gaat als het ware op zoek naar vijanden en vindt die in onschuldige stoffen als pollen, dierenharen en dergelijke, die qua eiwitstructuur wel wat op bacteriën lijken - zwanger.

Blootstelling aan deze stoffen kan allergieën veroorzaken of verergeren. Datzelfde geldt ook voor bepaalde medicijnen en mogelijk ook bepaalde vaccinaties. Acupunctuur kan niet zorgen voor een schonere, natuurlijkere buitenwereld, maar kan wel helpen ons inwendige milieu zo goed mogelijk weer in balans te brengen. Bij auto-immuunaandoeningen valt het afweersysteem lichaamseigen weefsels aan.

Bevalling Opwekken Ervaringen

Maar bij auto-immuunreacties zijn de gevolgen vaak ernstiger. Deze reacties kunnen leiden tot chronische ontsteking en zelfs tot destructie van organen en weefsels. Voorbeelden van auto-immuunaandoeningen zijn: Rheumatoide artritis, de ziekte van Crohn, multipele sclerosis, de ziekte van Hashimoto, sclerodermie en vele andere. Acupunctuur kan helpen de balans in het immuunsysteem te herstellen, zodat deze reacties in hevigheid afnemen.

In de reguliere geneeskunde worden auto-immuunaandoeningen meestal behandeld door het toedienen van afweeronderdrukkende en ontstekingsremmende medicijnen. Ook bestaan er medicijnen die gericht bepaalde stoffen in het immuunsysteem deactiveren en zodoende de overmatige reactie helpen verminderen. Al deze medicijnen kunnen echter leiden tot (soms ernstige) bijwerkingen. Ook met acupunctuur kan de hevigheid van de ontstekingsreacties beperkt worden.

Bevalling Opwekken 38 Weken

Acupunctuur Bevalling OpwekkenAcupunctuur Zwangerschap Ervaring

Met acupunctuur komt er meer balans in het lichaam, wat zich vertaald in langere perioden van rust en het minder vaak voorkomen van “aanvallen”. Ook zien wij dat als er aanvallen zijn deze minder heftig zijn. Acupunctuur kan heel goed gecombineerd worden met de reguliere behandeling. Bij voldoende verbetering kan er dan op een gegeven moment, in overleg met de voorschrijver, met de medicatie geminderd worden - bevalling opwekken.

Ook gerichte voedingsadviezen kunnen vaak een positieve bijdrage leveren. Auto-immuunziekten hebben meestal geen eenduidige oorzaak. Vaak gaat het om een combinatie van factoren, waarbij vaak een erfelijke factor in combinatie met een doorgemaakte infectie een rol spelen. Bij een infectie gaat het immuunsysteem afweercellen aanmaken die gericht zijn tegen de indringer.

Acupunctuur Onvruchtbaarheid

Bij het aanmaken van deze cellen gaat er soms iets mis, waardoor er toch afweercellen gevormd worden die de eigen weefsels niet als “vriendelijk” herkennen en ze gaan aanvallen (acupunctuur zwangerschap). acupuncturist. Als het immuunsysteem eenmaal een structuur als vijandig ziet, zal het de neiging hebben zich tegen die structuur te blijven verzetten.

Navigation

Home

Latest Posts

Voorlichting En Advies Anticonceptie

Published Mar 05, 21
1 min read

Waar een Omega3 Visolie

Published Feb 09, 21
3 min read